Curs d’esquí de muntanya o skimo a Benasc

PER QUÈ FER AQUEST CURS?

Aquest curs d’esquí de muntanya o skimo de dos dies ens permetrà conèixer les tècniques necessàries i dotar-nos dels coneixements per moure’ns amb esquís per terrenys d’alta muntanya a l’hivern. Farem el curs a la zona de Benasc.

Durant el primer dia desenvoluparem bona part del temari del curs, explicant tots els conceptes necessaris per familiaritzar-nos amb el material, aprofundint en les diverses tècniques de l’esquí de muntanya i en la preparació d’una sortida d’esquí de muntanya tenint en compte la seguretat. Posarem en pràctica els continguts fent diversos exercicis i tallers en un entorn segur i controlat. El segon dia seleccionarem una bona ubicació per fer un recorregut d’esquí de muntanya posant-nos en situació real sobre el terreny i, per tant, posant en pràctica tots els coneixements adquirits el primer dia. 

CONTINGUT DEL CURS

– Material i equip: us, eficiència i manteniment.
– Tècniques d’ascens: foqueig i viratges.
– Tècniques de descens, adaptades als diferents tipus de neu.
– Autodetencions amb esquís de muntanya.
– Rescat bàsic en allaus: protocol de seguretat i ús de DVA-pala-sonda.
– Planificació d’una activitat d’esquí de muntanya: elecció d’itineraris, gestió de la seguretat, interpretació del butlletí meteorològic i del butlletí d’allaus (BPA), prevenció d’accidents…

Nota: Els continguts del curs i la zona concreta de realització de les sortides podran variar lleugerament en funció de les condicions meteorològiques i de les condicions de neu.

FITXA RESUM

Durada del curs:2 dies.Exigència física:Mitjana. Curs adequat per a persones que practiquen esport amb freqüència.Dificultat tècnica:Curs d’iniciació a l’esquí de muntanya. Es requereix un nivell mig en esquí alpí (baixar en paral·lel) 
Grup:màxim 6 personesHora i punt de trobada:7:45h del matí a l’entrada de Puigcerdà. A la mateixa carretera N-152 al vial lateral que hi ha entre la rotonda d’entrada a Puigcerdà i les cafeteries Meson d’Adeline i 4 Camins. Des d’aquest punt ens dirigirem amb vehicles particulars a la zona d’esquí més adequada per a la realització de la primera jornada del curs, que podrà variar en funció de les condicions meteorològiques i de les condicions de neu.Horari:Primer dia de 7:45h a 19h i segon dia de 8:30h a 17h.Material individual imprescindible:És imprescindible portar roba de muntanya/esquí per realitzar el curs: jaqueta impermeable, roba d´abric, roba transpirable i còmoda, 2 parells de guants, braga i gorro. Pel sol: ulleres de sol, crema solar, protecció per als llavis i gorra. Motxilla de muntanya adequada Material d´esquí: botes, esquís de muntanya, pals, ganivetes i pells de foca. Material de seguretat individual: detector víctima d´allaus (DVA), pala, sonda i casc.Alimentació:Beguda o aigua i el menjar que cadascú consideri oportú per a les sortides.Perfil del professor que realitzarà l´activitat:Guia d’alta muntanya titulat UIAGM amb gran experiència en formació hivernal. Amplis coneixements en nivologia i esquí de muntanya.

Nota: Si alguna persona pren algun tipus de medicació, pateix alguna patologia o ha tingut alguna lesió recentment, si us plau comenteu-ho en el moment de fer la reserva.

PREU

 Preu del curs dates programades: 150 €/persona socis 180€/persona no socis.

El preu inclou:

· La planificació i preparació del curs i el seguiment de les condicions meteorològiques i del terreny abans i durant la seva realització.

· La gestió de la inscripció i l’assessorament abans de la ruta.

· La realització de la ruta guiada (guia d’alta muntanya titulat).

· L’assegurança d’accidents per a activitats realitzades en el medi natural.

El preu no inclou:

· L’allotjament, els desplaçaments, begudes i menjars, les despeses ocasionades per l’abandonament del curs per qualsevol motiu, el material d’esquí de muntanya, el material individual de seguretat.

Nota: el grup mínim necessari per realitzar-se l’activitat és de 4 persones. En cas de no poder se formar el grup mínim necessari, es tornarà el 100% de l’import.